Husorden vedtaget på GF  marts 2023

Gældende Vedtægter for Andelsboligforeningen NØDDEBOHAVEll 2765 Smørum - Vedtaget på GF. 20.april 2017

Luftning af hunde i Nøddelunden

Husker du at samle

Husker du at samle "hundeprutten" op og tag med til din egen spand.

Husker du at samle din hunds "hundeprutter" op!, vi er nogen der oplever at det bliver "glemt", men det er selvfølgelig ikke nogen fra Nøddebohave.  Derfor, ser du andre ikke boende lufte deres hund i Nøddelunden, og De "glemmer" en "prut" må du gerne påtale det.  

ANDELSBOLIGENS KENDETEGN 

08-Januar-2016

Lidt om snerydning

Hvordan er det lige med ... Snerydning?
ABFnyt nr. 4, 2013
Af: Finn Marcher, økonom i ABF

Hvem har forpligtelsen til at rydde sne?
Det er grundejeren, der har forpligtelsen til at rydde sne. I en andelsboligforening er det foreningen, der er grundejer, og det er derfor også foreningen, der har snerydningsforpligtelsen. Foreningen er derfor ansvarlig for snerydning af indkørsler, trapper, fortove, stier med offentlig adgang, og at sne og istapper er fjernet fra tagene.

Hvordan kan man organisere snerydningen?
Foreningen kan organisere snerydningen som en turnusordning blandt andelshaverne. Ordningen bør ske frivilligt, men kan det ikke lade sig gøre, kan foreningen få et firma til at rydde sne. Det er en god idé at fastlægge organiseringen på en generalforsamling. (se vores husorden vedtaget på GF)

Hvilke regler gælder for privat fællesvej?
På en privat fællesvej rydder kommunen ikke for sne, og det er derfor også foreningens forpligtelse at rydde vejen. I de fleste tilfælde strækker denne forpligtelse sig kun til midten af vejen, da grundejeren på den modsatte side har forpligtelsen til at rydde sin del af vejen. For at undersøge om vejene omkring jeres forening er en privat fællesvej, kan I kontakte kommunen eller finde oplysningerne på kommunens hjemmeside.

Hvilken tidsfrist er der for snerydning?
Sneen skal iflg. kommunale regler være ryddet ”snarest efter”, at den er faldet. I praksis betyder det, at der skal være ryddet inden klokken syv på hverdage og lørdage og inden klokken otte på søndage og helligdage. Derudover skal der som minimum ryddes om morgenen, eftermiddagen og aftenen indtil kl. 22.

Hvem er erstatningspligtig ved faldskader pga. manglende snerydning?
Foreningen er erstatningspligtig, hvis der opstår faldskader. Tjek derfor med foreningens forsikringsselskab, at der er dækning for den type af skade.


Kilde Borger DK:

Som husejer har du pligt til at rydde sne
Hvis dit hus ligger ud til en offentlig vej, har du pligt til at rydde sne og gruse eller salte dit fortov mellem kl. 7 om morgenen og kl. 22 om aftenen. Om søndagen skal der dog først være ryddet for sne kl. 8 om morgen og frem til kl. 22. Ud over fortovet skal du rydde stier og i nogle tilfælde sørge for, at der er adgang til udvendige trapper.
Ligger dit hus på en privat vej eller sti, er det din pligt at rydde for sne og gruse eller salte på både kørebane, fortov og sti. For det meste skal du kun rydde ud til midten af kørebanen, da ejeren på modsatte side har ansvaret for den anden halvdel af kørebanen.
Reglerne kan dog variere fra det ene lokalområde til det andet. Nogle steder er det fx grundejerforeningens ansvar at sørge for snerydningen.
Fold artikel ind
Hvis du falder på grund af manglende snerydning
Glider du og kommer til skade, fordi der ikke har været ryddet ordentligt for sne, kan du rejse erstatningskrav mod ejeren af grunden eller den offentlige myndighed, der er ansvarlig for området.
For at du kan rejse erstatningskrav, skal du kunne bevise uheldet, og at ejeren eller myndigheden har forsømt sin forpligtigelse til at rydde for sne. Det kan du gøre ved fx at have vidner, der kan bekræfte, at du faldt, og at der var glat.